{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Kosovu mirno uoči Ahtisaarijeva dolaska

F
1.2.2007. u 19:57
0
0
Na Kosovu mirno uoči Ahtisaarijeva dolaska
0
Na Kosovu mirno uoči Ahtisaarijeva dolaska
Dan uoči dolaska glavnog izaslanika UN-a Marttija Ahtisaarija koji će predstaviti prijedlog rješenja za status Kosova, u Prištini i diljem pokrajine je mirno a kosovske institucije se pripremaju za razmatranje prijedloga.
U programima tv postaja, kao i na prištinskim ulicama, pojavile su se propagandne poruke koje pozdravljaju Ahtisaarijev prijedlog. "Kosovo pozdravlja svoju budućnost", stoji na plakatima a na jednom od njih je nacrtan sat koji pokazuje vrijeme 12:45, što bi trebalo značiti da je prošlo vrijeme Rezolucije Vijeća sigurnosti o Kosovu 1244 i da je vrijeme za novu. Propagandnu kampanju, kako je službeno rečeno, financirao je USAID s 90 tisuća dolara.

Građani komentiraju prijedlog na temelju dokumenta koji je u četvrtak objavio prištinski dnevnik "Epoka e Re".

Jedni ocjenjuju da je Ahtisaarijev prijedlog dobar i da vodi ka neovisnosti Kosova, dok drugi prigovaraju jer nedostaje jasno definiranje neovisnosti Kosova.

Snage sigurnosti pripremile su planove djelovanja, uz ostalo i pojaèano osiguranje objekata međunarodne administracije i kosovskih institucija, za sluèaj nemira i nasilja po objavi Ahtissarijeva prijedloga.

Kosovski dužnosnici i međunarodni predstavnici proteklih su dana izjavili da ne očekuju nemire, ali ipak pozivaju građane na izbjegavanje bilo kakvog nasilja.

Predstavnici KFOR-a i kosovske policijske službe priopćili su da su spremni suočiti se sa svakom situacijom. Posebne sigurnosne mjere poduzete su u Mitrovici gdje su etničke podjele najizraženije a tamošnji Srbi su proteklih dana prijetili prosvjedima ako budu nezadovoljni Ahtisaarijevim prijedlogom.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: