{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na Filipinima se nastavlja potraga za ocem Giancarlom Bossijem

F
14.6.2007. u 11:05
0
0
Na Filipinima se nastavlja potraga za ocem Giancarlom Bossijem
0
Na Filipinima se nastavlja potraga za ocem Giancarlom Bossijem
Giancarlo Bossi
Na Filipinima se nastavlja potraga za ocem Giancarlom Bossijem, misionarom Papinskoga instituta za vanjske misije, koji je 10. juna otet na južnome arhipelagu otoka Mindanao, javlja KTA.
Filipinski su biskupi uputili snažan apel za oslobađanje toga talijanskog misionara, a na cijelome se otoku narod okuplja na molitvu izražavajući također solidarnost. Otmicu su osudili i vođe muslimanskih zajednica, a otmica oca Bossija ponovno stavlja u prvi plan teško stanje brojnih kršćana, koji su podvrgnuti otmicama i nasilju na brojnim područjima planeta.

Papa Benedikt XVI. je, sa svoje strane, tokom podnevnoga nagovora 10. juna uputio snažan zahtjev za oslobađanje svih svećenika otetih na raznim stranama svijeta.

Attilio Tamburrini, direktor talijanskog ogranka djela papinskoga prava "Pomoć Crkvi u nevolji", napomenuo je kako svaki naraštaj kršćana ima svoje kušnje. Međutim, ono što je vrlo važno shvatiti jest to da ako je neki kršćanin proganjan u Mauritaniji ili Bangladešu, trpi cijelo tijelo Crkve, istaknuo je Tamburrini, te dodao kako se taj osjećaj pomalo izgubio.

Osvrnuvši se potom na teško stanje redovnika i redovnica, misionara i laika koji su u Latinskoj Americi, Africi, te u brojnim drugim krajevima često blizu siromašnima i svima koji su u nevolji, Tamburrini je napomenuo kako u slučajevima nasilja misionar postaje nepoželjni svjedok za bilo koju sukobljenu stranu.

Crkva se često nalazi u takvim situacijama, kao, primjerice, u Africi, gdje činjenica da je ona čimbenik pomirenja ne odgovara ni jednoj sukobljenoj strani. Tako misionar koji je nazočan na tom prostoru, i koji može prijaviti nepravdu i krvoprolića, postaje 'opasan' za sve koji se sukobljavaju, i tako nastrada upravo on, upozorio je Tamburrini.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: