Neodgovorna majka
0

Na Facebooku objavila sliku svoje bebe kako puši

Sarajevo-x.com
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Na popularnoj društvenoj mreži Facebook osvanula je fotografija bebe koja u ustima drži cigaretu. Sliku na kojoj je njen šestomjesečni sin postavila je Rebecca Davey iz Southenda u Velikoj Britaniji.

Prijatelji 18-godišnje majke bili su šokirani kad su vidjeli fotografiju. Nakon što su je prijavili policiji, oni su odmah otišli u Rebeccin dom da ispitaju cijeli slučaj.

Policija, međutim, nije uspjela pronaći bilo kakav trag koji bi inicirao da je dječak u opasnosti ili da ga majka uznemirava. Ubrzo su se u vezi s ovim slučajem oglasile i socijalne službe.

"Najveći problem je što nam djeca rađaju djecu. Misle da je nešto ovako smiješno i zanimljivo, ali nemaju pojma. Iako cigareta nije bila zapaljena, problem je u poruci koju ova fotografija šalje. Ovo je zaista neodgovorno i neprihvatljivo", rekla je Michelle Elliot iz organizacije Kidscape, a prenosi The Sun.

Slučaj je proslijeđen socijalnoj službi koja će poduzimati dalje mjere. Rebecca i njena porodica odbili su da komentarišu ovu priču.