Rusija
0

Na električnoj stolici ubio šest osoba

Sarajevo-x.com
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Rus Dmitry K. optužen je za ubistvo najmanje šest osoba na električnoj stolici koju je sam izradio, a optužen je i zbog izrade električnog tepiha koji ubija svakoga ko stane na njeg, objavio je britanski Daily Mail.

Tridesetogodišnji električar svoje žrtve je mamio tako što je na internetu postavljao oglase o kupovini dijelova za računare. Kada bi prodavac došao u njegov stan Dmitry bi mu ponudio da sjedne na improviziranu električnu stolicu koju bi zatim pokrenuo pomoću svog kompjutera.

Nakon počinjenog ubistva Dmitry je tijela odnosio u šumu i spaljivao.

Policija je ubicu pratila do njegovog doma u Yekaterinburgu, nakon što su pronađeni posmrtni ostaci dvadesettrogodišnjeg studenta.

S obzirom da je tijelo studenta u potpunosti bilo spaljeno, identifikacija je bila moguća jedino na osnovu zubarskog kartona. Ubicu su sa žrtvom povezali, također, na osnovu pronađenih otisaka prstiju.

"Ubica je svoje žrtve odvodio u garažu, vezao za improviziranu električnu stolicu i ubijao strujom. Pretpostavljamo da postoji još žrtava, no ubica neće priznati zločin sve dok ne pronađemo ostala tijela", kazao je inspektor Vladimir Davydov koji radi na ovom slučaju.

Osim električne stolice i tepiha koji služi za ubijanje svakoga ko na njeg stane, ovaj električar je izumio i uređaj koji zaustavlja automobile ispred njegove kuće, a također je planirao izraditi spravu koja bi pomoću elektromagnetnih valova brisala ljudima pamćenje.