{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Na dražbi se prodaju predmeti i dijelovi Concordea

F
29.9.2007. u 12:45
0
0
Na dražbi se prodaju predmeti i dijelovi Concordea
0
Na dražbi se prodaju predmeti i dijelovi Concordea
Na četverodnevnoj aukciji ovih se dana u Toulouseu nude predmeti i dijelovi nadzvučnog putničkog mlažnjaka Concordea, a prikupljena sredstva omogućit će izgradnju aeronautičkog parka u tom francuskom gradu.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Među ostalim, na dražbi su ponuđeni razni dijelovi iz cockpita, maske za kisik, pregrade iz prostora za prtljagu, ručica za slijetanje, srebrni pribor za jelo, wc-školjka... pa čak i 1,2 tone težak stajni trap.

Concorde, zrakoplov koji je letio brže od zvuka, zajedničkim su snagama projektirali i izgradili Britanci i Francuzi. Od 1976. koristio se za komercijalne letove, no zbog prevelikih troškova 2003. ukinuta je njegova daljnja gradnja i letovi na linijama British Airwaysa i Air Francea.

Tri, od ukupno pet zrakoplova, karakterističnog zašiljenog 'nosa', 2003. i 2004. ponuđena su i prodana na dražbama u Londonu i Parizu. Prvi je prodan za više od pola milijuna dolara.

Sve manjem broju prodanih karata koje su bile iznimno skupe, pogodovala je i činjenica da je u nesreći Concordea u vlasništvu Air Francea 2000. u pariškoj zračnoj luci Charles De Gaulle, poginulo 113 putnika. Dražbu u Toulouseu organizirala je neprofitna udruga koja je naslijedila opremu Concordea od proizvođača zrakoplova tipa Airbus, Aerotheque.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: