|

Na bejrutski aerodrom sletio prvi avion s humanitarom pomoći

Na bejrutski aerodrom sletio prvi avion s humanitarom pomoći
0
F
FENA
26.7.2006. u 14:04
0
komentara
0

dijeljenja
Na bejrutski aerodrom sletio prvi avion s humanitarom pomoći Foto: Reuters
Prvi jordanski vojni avion natovaren humanitarnom pomoći sletio je u srijedu ujutro na aerodrom u Bejrutu koji je zbog izraelskog bombardiranja zatvoren već 13 dana.
To je prvi avion otkako su izraelska avijacija i mornarica bombardirale, u najmanje četiri navrata, aerodrom 13. jula. Piste aerodroma su oštećene kao i rezerve goriva i hangari.

Dva druga jordanska vojna aviona se očekuju tokom dana. Oni će prenijeti specijalnu opremu za poljske bolnice i materijal za popravak pista.

Avioni se vraćaju sa 150 težih libanskih ranjenika koji će se liječiti u Jordanu ili negdje drugdje u inozemstvu, saopćio je libanski ministar za javne radove Mohamadf Safadi.

Safadi je rekao novinarima da su gubici aerodroma procijenjeni na pet miliona dolara dnevno te da Liban očekuje suglasnost UN-a da ponovo otvori aerodrom.

Jordanski general Mohammad Majali, komandant jordanskih snaga za vojnu bolnicu "Liban 1" izjavio je da će oko 200 medicinskih stručnjaka raditi u toj poljskoj bolnici, koja će služiti isključivo za hirurške intervencije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.