|

Na Alpama poginulo osam planinara

Na Alpama poginulo osam planinara
201
S
SRNA
27.8.2017. u 21:48
37
komentara
201

dijeljenja
Na Alpama poginulo osam planinara Foto: EPA
Osam planinara poginulo je u tri različite nesreće u austrijskim i italijanskim Alpima.
Austrijski Crveni krst saopštio je da je pet planinara poginulo u austrijskim Alpima u Vildgerloštalu na vrhu Gabler istočno od Inzbruka, a šesti alpinista je teže povrjeđen.

"Grupa od šest muškaraca iz Altoetinga iz njemačke pokrajine Bavarske bili su vezani zajedno kada su pali u udaljeni dio planine na visini od oko 2.000 metara. Jedini šreživjeli planinar prebačen je helikopterom u Salsburg i trenutno je u stabilnom stanju", javlja austrijska medijska kuća "ORF".

Šef spasilačke ekipe Martin Rejholf izjavio je da sve ukazuje na to da se jedan od planinara okliznuo i pao povukavši ostale za sobom. Grupa je pala sa visine od 200 metara niz strmu padinu prekrivenu ledom.

Tri planinara iz Italije, takođe su poginula tokom ovog vikenda. Dva planinara danas su upala u pukotinu u glečeru u italijanskim Alpima. Italijanska novinska agencija ANSA javila je da je jedan od planinara spašen ali da je kasnije podlegao povredama.

Treći italijanski planinar poginuo je juče kada su ga u oblasti Valtelina Alpina zapadno od Trenta i nedaleko od granice sa Švajcarskom pogodile stijene.
Prijavi grešku


Komentari (37)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...