Velika Britanija
0

Muslimanki doživotni zatvor za ubistvo muža

Sarajevo-x.com
Muslimanku koja je ubila muža samo mjesec dana nakon vjenčanja londonski sud Old Bailey osudio je na doživotnu kaznu zatvora, piše Daily Mail.

Mahamuda Khatun, 28-godišnja Londončanka porijeklom iz Bangladeša, osuđena je za brutalno ubistvo vlastitog muža nakon 33 dana braka. Mohammed Dilwer Miah ubijen je na vratima porodične kuće nakon što ga je supruga nožem ubola u grudi.

Mahamuda Khatun bila je u vezi s drugim muškarcem, a na muža je bila ljuta i zbog toga jer je on htio da ona napusti dugogodišnji posao i postane domaćica.

Nakon ubistva, osuđena je poricala učinjeni zločin, i ubjeđivala prijatelja da joj da lažni alibi, a nakon što je ovaj odbio dati alibi, Mahamuda je tvrdila da se radilo o samoodbrani.

Većinskom odlukom porote (10:1) Mahamuda je osuđena na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja tek nakon 17 godina strogog zatvora.

'Mislim da je ovo bio promišljen zločin jer osuđena je stupila u brak s ovim čovjekom otvorenih očiju i ne prihvatam činjenicu da je ubistvo bila jedina opcija da se otarasi muža', rekao je jedan od porotnika.

Ovo je bio drugi brak Mahamude Khatun, a sa prijašnjim mužem je bila u braku samo osam mjeseci.