Svijet
11

Muškarcu koji je suprugu držao u ropstvu prijeti velika zatvorska kazna

Klix.ba
Safraz Ahmed (Foto: Facebook)
Safraz Ahmed (Foto: Facebook)
Prvi muškarac iz Velike Britanije koji je osuđen jer je suprugu držao u ropstvu suočava se s velikom zatvorskom kaznom nakon što ju je dvije godine premlaćivao i zloupotrebljavao.

Sarfraz Ahmed (34) iz Charltona na jugoistoku Londona priznao je, nakon što je pred sudom položio zakletvu, da je prošlog mjeseca držao svoju suprugu u ropstvu. .

Sarfraz Ahmed koji je osuđen u petak često je suprugu Samaru tjerao da radi od 5 sati ujutro do ponoći. Bračni par je u Veliku Britaniju doselio iz Pakistana, a Sarfraz je Samaru bukvalno natjerao na brak. Često ju je udarao u predjelu lica, dok vani nije mogla izlaziti bez njegove dozvole.

Samara Ahmed je obrazovana žena koja je završila postdiplomski studij i koja je željela nastaviti studirati, a muža je prijavila policiji nakon što je pokušala izvršiti samoubistvo. Dijagnosticiran joj je posttraumatski stresni poremećaj zbog stanja u kojem je bila.

Sarfraz i njegova supruga vjenčali su se u Pakistanu 2006. godine, a u Veliku Britaniju su doselili 2012. godine kako bi Samara mogla završiti master studij na islamskim naukama.