Prijeti mu doživotni zatvor
3

Muškarac zapalio vatru na nuklearnoj podmornici

Klix.ba
Dvadesetčetverogodišnji Casey James Fury je kao civil radio na nuklearnoj podmornici USS Miami. Njegov posao se sastojao od farbanja i čiščenja.

U maju ove godine Fury je preko telefona započeo svađu sa svojom bivšom djevojkom zbog njenog novog momka. Svađa ga je toliko potresla da je odlučio zapaliti svoje radno mjesto kako bi ranije završio posao.

Fury je policiji rekao da je zbog nervoze počeo šetati po podmornici. U jednom dijelu je pronašao vreću vlažnih maramica koje su sadržavale alkohol. Maramice je postavio u ugao, prekrio ih komadom drveta i zapalio.

Više od 100 vatrogasaca se 12 sati borilo sa nastalim požarom, a njih sedam je zadobilo lakše povrede. Šteta nastala zbog požara se procjenjuje na 400 miliona dolara.

Fury je policiji rekao da je za njegovo ponašanje kriv koktel lijekova koje koristi, između ostalog lijekovi za anksioznost, depresiju, insomniju i alergije.

Ukoliko bude dokazano da je kriv za podmetanje požara, Fury će dobiti doživotni zatvor i novčanu kaznu od 250.000 dolara.