|

Muškarac koji je ubio šest homoseksualaca tokom samo osam mjeseci pogubljen u SAD-u

Muškarac koji je ubio šest homoseksualaca tokom samo osam mjeseci pogubljen u SAD-u
0
M. A.
23.8.2019. u 11:34
8
komentara
0

dijeljenja
Muškarac koji je ubio šest homoseksualaca tokom samo osam mjeseci pogubljen u SAD-u Gary Ray Bowles (Foto: Florida Department of Corrections)
Serijski ubica koji je priznao ubistvo šest homoseksualaca u samo osam mjeseci na američkoj istočnoj obali pogubljen je nakon 20 godina provedenih iza rešetaka, piše Independent.
Tačnije, Gary Ray Bowles primio je smrtonosnu injekciju na Floridi kasno u četvrtak nakon više od 20 godina zatvora.

Ovaj 57-godišnjak je svoje žrtve udarao i gušio do smrti, a sijao je strah 1994. godine sve od Marylanda na sjeveru do Floride na jugu SAD-a.

Interesantno je da je Bowles počinio ubistva u vrijeme kada je radio kao gay žigolo, tj. pristajao je na seks s muškarcima u zamjenu za novac, a svoje je partnere na kraju likvidirao na brutalan način.

U jednom slučaju on je bacio betonski blok težak 40 kilograma na glavu Waltera Hintona koji ga je pozvao da ostane nasamo s njim u kamionetu, a u drugom slučaju je napao 38-godišnjeg Alberta Morrisa dok su zajedno izlazili iz bara u New Yorku.

U svim su slučajevima njegove žrtve pronađene s predmetima nabijenim u grlo, uključujući seks igračke, lišće i peškire, a neki su i opljačkani.

On je tokom suđenja kazao da krivi homoseksualce zato što ga je nekadašnja djevojka napustila i abortirala nakon što je otkrila da je imao seks s muškarcima za novac.

Osuđen je za tri ubistva 1996. godine, a kasnije je priznao još tri. Njegovo pogubljenje u zatvoru u Raifordu uslijedilo je 23 godine nakon što je prvi put osuđen na smrtnu kaznu. Prije pogubljenja odlučio je da ne upućuje oproštajne riječi porodici i prijateljima, već je ostavio pismo u kojem navodi da se kaje zbog učinjenog.

Bowles, koji je porijeklom iz Zapadne Virginije, postao je 99. zatvorenik koji je osuđen na Floridi od 1976. kada je obnovljena smrtna kazna.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...