Bio gay žigolo
0

Muškarac koji je ubio šest homoseksualaca tokom samo osam mjeseci pogubljen u SAD-u

M. A.
Gary Ray Bowles (Foto: Florida Department of Corrections)
Gary Ray Bowles (Foto: Florida Department of Corrections)
Serijski ubica koji je priznao ubistvo šest homoseksualaca u samo osam mjeseci na američkoj istočnoj obali pogubljen je nakon 20 godina provedenih iza rešetaka, piše Independent.

Tačnije, Gary Ray Bowles primio je smrtonosnu injekciju na Floridi kasno u četvrtak nakon više od 20 godina zatvora.

Ovaj 57-godišnjak je svoje žrtve udarao i gušio do smrti, a sijao je strah 1994. godine sve od Marylanda na sjeveru do Floride na jugu SAD-a.

Interesantno je da je Bowles počinio ubistva u vrijeme kada je radio kao gay žigolo, tj. pristajao je na seks s muškarcima u zamjenu za novac, a svoje je partnere na kraju likvidirao na brutalan način.

U jednom slučaju on je bacio betonski blok težak 40 kilograma na glavu Waltera Hintona koji ga je pozvao da ostane nasamo s njim u kamionetu, a u drugom slučaju je napao 38-godišnjeg Alberta Morrisa dok su zajedno izlazili iz bara u New Yorku.

U svim su slučajevima njegove žrtve pronađene s predmetima nabijenim u grlo, uključujući seks igračke, lišće i peškire, a neki su i opljačkani.

On je tokom suđenja kazao da krivi homoseksualce zato što ga je nekadašnja djevojka napustila i abortirala nakon što je otkrila da je imao seks s muškarcima za novac.

Osuđen je za tri ubistva 1996. godine, a kasnije je priznao još tri. Njegovo pogubljenje u zatvoru u Raifordu uslijedilo je 23 godine nakon što je prvi put osuđen na smrtnu kaznu. Prije pogubljenja odlučio je da ne upućuje oproštajne riječi porodici i prijateljima, već je ostavio pismo u kojem navodi da se kaje zbog učinjenog.

Bowles, koji je porijeklom iz Zapadne Virginije, postao je 99. zatvorenik koji je osuđen na Floridi od 1976. kada je obnovljena smrtna kazna.