Svijet
19

Muškarac koji je stavio seksualna pomagala na "IDIL-ovu zastavu": Želio sam ih ismijati

Klix.ba
Muškarac koji je napravio zastavu sa seksualnim igračkama, a koja podsjeća na zastavu IDIL-a, Paul Coombs konačno je odlučio progovoriti o motivima.

U toku Parade ponosa koja se prije nekoliko dana održala u Londonu, muškarac po imenu Paul Coombs je zahvaljujući jednoj zastavi dospio na naslovnice i u glavne vijesti svjetskih medija.

U želji da ismije IDIL, muškarac je napravio zastavu sa seksualnim pomagalima u "IDIL-ovom stilu", što je CNN greškom protumačio kao doslovno IDIL-ovu zastavu.

"Moj glavni motiv je da prema IDIL-u pokažem onoliko poštovanja koliko oni pokazuju prema ljudima i religiji koju predstavljaju", ispričao je autor zastave i pojasnio kako je ona paradoksalni simbol slobode i represije, seksa i apstinencije, te intimnosti i nasilja.

"Ubijanje i mučenje ljudi samo zato što imaju drugačija religijska uvjerenja od vas je bizarno. Baš poput stigmatizacije nekog na osnovu njegove seksualnosti", pojasnio je Coombs i dodao kako je iz tog razloga odlučio kombinovati vjeru i seksualnost.

Coombs je ispričao kako ga je naknadno zaustavila policija i tražila da potvrdi da ne nosi zastavu IDIL-a.