Sporna objava
24

Musk optužen za antisemitizam: Podržao objavu koja optužuje Jevreje za mržnju prema bijelcima

B. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Elona Muska optužuju za promovisanje antisemitizma na društvenim mrežama jer se složio s komentarom koji je govorio o mržnji jevrejskih zajednica prema bijelcima.

Objava koju je podijelio korisnik po imenu Charles Weber je snimak u kojem se vidi kako otac proziva svog sina zbog internetske mržnje koju je njegov sin iznio i osuđuje ga zbog njegove komentare.

Jedan korisnik je kritiikovao takve video kampanje koje objavljuje Fondacija za borbu protiv antisemitizma (ADL) u komentarima.

"Jevrejske zajednice guraju upravo onu vrstu dijalektičke mržnje prema bijelcima za koju tvrde da žele da je ljudi prestanu koristiti protiv njih", napisao je korisnik.

Musk je napisao komentar: "Rekli ste pravu istinu".

"ADL nepravedno napada većinu Zapada, uprkos tome što većina Zapada podržava jevrejski narod i Izrael. To je zato što oni ne mogu, prema svojim načelima, kritikovati manjinske grupe koje su njihova primarna prijetnja. To nije u redu i treba prestati", dodao je kasnije Musk.

Korisnici su kritikovali Muska u odjeljku za komentare optuživši ga za antisemitizam i za promoviranje "teorija zavjera".