Svijet
0

Mušaraf pozvao Pakistance da se bore protiv terorista

FENA
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Pakistanski predsjednik general Pervez Mušaraf pozvao je u utorak svoje sugrađane da "se dignu" i bore portiv islamističkih pakistanskih "terorista", ali i protiv afganistanskih talibana i njihovih saveznika iz Al-Qaide koji su se sklonili u plemenske zone na sjeverozapadu.

"Vrijeme je da se čitava nacija digne i suoči s njima", kazao je Mušaraf u govoru koji je prenijela državna novinska agencija Accociated Press of Pakistan (APP), povodom 60. godišnjice dobivanja nezavisnosti i razdvajanja od bivšeg britanskog carstva u Indiji i stvaranja Pakistana.

SAD je nedavno utvrdio da su afganistanski talibani i Al-Qaida obnovili snage koje podržavaju pakistanski fundamentalisti u plemenskim zonama na sjeverozapadu Pakistana, koje graniče s Afganistanom i zaprijetio, između redova, da će izvesti zračne napade, ako ih Islamabad ne bude uništio.

Američke optužbe su izazvale ljutnju lidera u Islamabadu koji je, ipak, ključni saveznik Washingtona u "ratu protiv terorizma".

Znatno oslabljen na političkom planu, suočavajući se s rastućim otporom na ulicama, Mušaraf je pozvao sugrađane da izađu na opće izbore koji su planirani za kraj godine, uz obećanje da će oni biti "slobodni i pošteni".