{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima

F
21.10.2007. u 10:42
0
0
Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima
0
Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima
Zamjenik generalnog sekretara UN-a za mirovne operacije Edmond Mullet izjavio je u subotu navečer u Prištini da se UN nadaju da će do rješavanja statusa Kosova doći pregovorima i konsenzusom sa Srbima i međunarodnom zajednicom.
"Nadamo se da će 'trojka' Kontaktne grupe izaći s nekim rezultatom. Moramo se pripremiti za budućnost premda ne znamo kakva će ona biti, ali se nadamo da će se do rješenja doći pregovorima i konsenzusom sa Srbima i međunarodnom zajednicom", rekao je Mullet nakon sastanka s predsjednikom Reformističke partije Ora i članom Pregovaračke ekipe Kosova Vetonom Surroijem, u nedjelju su objavili mediji na Kosovu.

Predsjednik Reformističke stranke Ora Veton Surroi izjavio je da se proces definiranja statusa Kosova mora ubrzati i da će Priština nastaviti konstruktivnu saradnju s posredničkom "trojkom" Kontaktne grupe.

"Nastavit ćemo sudjelovanje u pregovorima, ali u isto vrijeme moramo pripremiti Kosovo da funkcionira kao država", kazao je Surroi.

Dužnosnik UN-a Mullet sinoć se sastao i s drugim članovima Pregovaračkog tima Kosova u prištinskoj zračnoj luci, prije nego što su oni otputovali u Pariz, ali s tih razgovora nije objavljeno
saopćenje.

Visoki dužnosnik UN-a nastavlja posjetu Kosovu. Međunarodna trojka zadužena da vodi dodatne pregovore s izaslanstvima Prištine i Beograda o statusu Kosova treba 10. decembra predati izvještaj o ishodu pregovora generalnom sekretaru UN-a, nakon čega će se odlučiti kako će se rješiti status Kosova.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: