|

Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima

Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima
0
F
FENA
21.10.2007. u 10:42
0
komentara
0

dijeljenja
Mullet: Do rješenja statusa Kosova konsenzusom sa Srbima
Zamjenik generalnog sekretara UN-a za mirovne operacije Edmond Mullet izjavio je u subotu navečer u Prištini da se UN nadaju da će do rješavanja statusa Kosova doći pregovorima i konsenzusom sa Srbima i međunarodnom zajednicom.
"Nadamo se da će 'trojka' Kontaktne grupe izaći s nekim rezultatom. Moramo se pripremiti za budućnost premda ne znamo kakva će ona biti, ali se nadamo da će se do rješenja doći pregovorima i konsenzusom sa Srbima i međunarodnom zajednicom", rekao je Mullet nakon sastanka s predsjednikom Reformističke partije Ora i članom Pregovaračke ekipe Kosova Vetonom Surroijem, u nedjelju su objavili mediji na Kosovu.

Predsjednik Reformističke stranke Ora Veton Surroi izjavio je da se proces definiranja statusa Kosova mora ubrzati i da će Priština nastaviti konstruktivnu saradnju s posredničkom "trojkom" Kontaktne grupe.

"Nastavit ćemo sudjelovanje u pregovorima, ali u isto vrijeme moramo pripremiti Kosovo da funkcionira kao država", kazao je Surroi.

Dužnosnik UN-a Mullet sinoć se sastao i s drugim članovima Pregovaračkog tima Kosova u prištinskoj zračnoj luci, prije nego što su oni otputovali u Pariz, ali s tih razgovora nije objavljeno
saopćenje.

Visoki dužnosnik UN-a nastavlja posjetu Kosovu. Međunarodna trojka zadužena da vodi dodatne pregovore s izaslanstvima Prištine i Beograda o statusu Kosova treba 10. decembra predati izvještaj o ishodu pregovora generalnom sekretaru UN-a, nakon čega će se odlučiti kako će se rješiti status Kosova.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.