Njemačka
0

Mubarak otpušten s intenzivne njege

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Predsjednik Egipta Hosni Mubarak otpušten je u srijedu s intenzivne njege, ali se još ne zna koliko će ostati u njemačkoj bolnici jer je u subotu imao operaciju odstranjivanja žučne kese, javila je zvanična egipatska novinska agencija MENA.
  • Predsjednik Hosni Mubarak napustio je jutros odjeljenje za intenzivnu njegu u univerzitetskoj bolnici u Hajdelbergu, izjavio je ministar zdravlja Hatem el-Gabali.

Portparol njemačke bolnice izjavio je u utorak da se zdravlje egipatskog predsjednika popravlja, ali da se ne zna koliko će biti zadržan u bolnici, prenosi Reuters.

Mubarak (81), koji zemljom vlada skoro 30 godina, prije operacije je privremeno prenio ovlaštenja na premijera Ahmeda Nazifa.

Egipatski predsjednik već duže vrijeme ima zdravstvene probleme, a ova operacija pokrenula je spekulacije o njegovom zdravlju, kao i o njegovom nasljedniku.

Mnogi Egipćani vjeruju da će, ako se ne bude kandidovao za šesti šestogodišnji predsjednički mandat 2011. godine, prenijeti vlast na sina Gamala (46), što oni demantuju.