Svijet
52

Mrlje od nafte pokazuju da je avion sa 239 putnika pao u more kod Vijetnama

Klix.ba
Rodbina i prijatelji čekaju bilo kakvu informaciju (Foto: Anadolija)
Rodbina i prijatelji čekaju bilo kakvu informaciju (Foto: Anadolija)
Avion Malaysia Airlines koji je nestao u subotu ujutro se srušio u more, javila je vijetnamska državna televizija, pozivajući se na izvore iz tamošnje mornarice. Na letu u ovom avionu je bilo 239 putnika kada je nestao sa radara iz vijetnamskog zračnog prostora.

Vijetnamski aviona Air Force je uočio dvije naftne mrlje na površini mora za koje se sumnja da su iz nestalog aviona, javio je AP.

Nestali avion koji se još uvijek zvanično tako vodi, bio je na letu za Peking.

U ranijim izvještajima se navodilo da je avion nestao s radara u blizini vijetnamskog otoka Ca Mau, međutim to još nije potvrđeno.

Na konferenciji za medije koju su danas održali u Pekingu, predstavnici Malaysia Airlinesa su saopćili da olupine aviona još uvijek nisu pronađene, ali da za avionom tragaju brodovi i helikopteri u području za koji je vijetnamska mornarica navela da se vidi mrlja na moru.

Iz Malaysia Airlinesa su kazali da je avion na letu MH370 izgubio kontakt sa kontrolorima letenja u 2:40 sati po lokalnom vremenu. Avion je napustio Internacionalni aerodrom u Kuala Lumpuru u 00:41 sati, a u Peking je trebao sletjeti u 6:30 po lokalnom vremenu.

U avionu je bilo 227 putnika, uključujući i dvije bebe te 12 članova posade. U avionu je bilo najviše Kineza, tačnije 153, 38 Malezijaca, sedam Indonežana, sedam Australaca, pet Indijaca, četiri Amerikanca...