{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka

S
26.11.2009. u 15:07
0
21
Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka
0
Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka
U švicarskom zoološkom vrtu odigrala se nevjerovatna drama prije nekoliko dana. Naime, 25-godišnji mentalni bolesnik uskočio je u medvjeđi brlog i to ravno u ralje ogromnog mrkog medvjeda.
Posjetioci zoološkog vrta su u jednom trenutku ugledali mladića kako se baca u medvjeđi brlog, a medvjed ga je odmah napao pokušavajući ga, doslovno, rastrgati. Bacio se na leđa mladića, vukao ga po brlogu i grizao.

Prestravljeni posjetioci su odmah počeli gađati medvjeda kojeg je sve to još više jazjarilo, no na sreću ubrzo su došli policajci, a jedan od njih je upucao medvjeda u prsa pri tome ga teško ranivši.


Nekoliko trenutaka nakon toga medvjed je pustio nesretnog mladića kojeg je ekipa hitne pomoći odmah iznijela iz brloga, krvavog i veoma teško povrijeđenog.
Mrki medvjed je odmah zatvoren u pećinu, i kako javljaju mediji, u smrtnoj je opasnosti, te ga veterinari pokušavaju spasiti antibioticima.


„Šetao sam s djevojkom kad sam u jednom trenutku čuo uzašne krike. Pogledao sam i vidio medvjeda kako doslovice pokušava rastrgati nesretnog čovjeka. Neki su vrištali tražeći kamenje kojim će gađati medvjeda, no većina je bila u šoku. Još uvijek mogu vidjeti taj užasni prizor kad zatvorim oči“, kazao je jedan od posjetilaca zoološkog vrta koji je prisustvovao tom nesretnom događaju.


Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: