|

Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka

Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka
0
S
Sarajevo-x.com
26.11.2009. u 15:07
21
komentara
0

dijeljenja
Mrki medvjed zamalo na smrt rastrgao čovjeka
U švicarskom zoološkom vrtu odigrala se nevjerovatna drama prije nekoliko dana. Naime, 25-godišnji mentalni bolesnik uskočio je u medvjeđi brlog i to ravno u ralje ogromnog mrkog medvjeda.
Posjetioci zoološkog vrta su u jednom trenutku ugledali mladića kako se baca u medvjeđi brlog, a medvjed ga je odmah napao pokušavajući ga, doslovno, rastrgati. Bacio se na leđa mladića, vukao ga po brlogu i grizao.

Prestravljeni posjetioci su odmah počeli gađati medvjeda kojeg je sve to još više jazjarilo, no na sreću ubrzo su došli policajci, a jedan od njih je upucao medvjeda u prsa pri tome ga teško ranivši.


Nekoliko trenutaka nakon toga medvjed je pustio nesretnog mladića kojeg je ekipa hitne pomoći odmah iznijela iz brloga, krvavog i veoma teško povrijeđenog.
Mrki medvjed je odmah zatvoren u pećinu, i kako javljaju mediji, u smrtnoj je opasnosti, te ga veterinari pokušavaju spasiti antibioticima.


„Šetao sam s djevojkom kad sam u jednom trenutku čuo uzašne krike. Pogledao sam i vidio medvjeda kako doslovice pokušava rastrgati nesretnog čovjeka. Neki su vrištali tražeći kamenje kojim će gađati medvjeda, no većina je bila u šoku. Još uvijek mogu vidjeti taj užasni prizor kad zatvorim oči“, kazao je jedan od posjetilaca zoološkog vrta koji je prisustvovao tom nesretnom događaju.

Prijavi grešku


Komentari (21)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...