Madrid
0

Mostar i BiH prvi put na sajmu turizma FITUR

FENA
Na 29. međunarodnome sajmu turizma u Madridu (FITUR), koji se održava od 28. siječnja do 1. veljače, prvi put ove godine predstavit će se Mostar i Bosna i Hercegovina.

Predstavljanje BiH na ovom prestižnom turističkom sajmu rezultat je suradnje Španjolske agencije za razvojnu suradnju (AECID) i Grada Mostara u sklopu razvojnog projekta u turizmu. Potporu ovoj aktivnosti dali su i Turističko udruženje Bosne i Hercegovine, Veleposlanstvo Bosne i Hercegovine u Kraljevini Španjolskoj, Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanske županije, Turistička agencija "Fortunatours" iz Mostara te druge turističke zajednice iz Bosne i Hercegovine.

Predstavljanje BiH popraćeno je s velikom pozornošću od strane turističke javnosti u Španjolskoj, posebice od strane njihovih medija. Tim povodom upriličena je i konferencija za novinare na kojoj su svi zainteresirani upoznati s turističkim potencijalima BiH i Grada Mostara.

Pojavljivanje BiH i Mostara na ovom prestižnom i značajnom međunarodnom turističkom sajmu već se može okarakterizirati uspješnim i sigurno će doprinijeti poboljšanju imidža BiH i Mostara na turističkom tržištu.

Želja je turističkih radnika da predstavljanje na FITUR-u postane tradicija i da iz godine u godinu bude garancija uspješne promidžbe kulturnih, historijskih i prirodnih vrijednosti Bosne i Hercegovine i Mostara, stoji u priopćenju iz Ureda za odnose s javnošću Grada Mostara.