|

MORH: Na Kornatima nije bilo vojnih vježba od 1995.

MORH: Na Kornatima nije bilo vojnih vježba od 1995.
0
F
FENA
13.11.2007. u 18:12
0
komentara
0

dijeljenja
MORH: Na Kornatima nije bilo vojnih vježba od 1995.
Na području Nacionalnog parka "Kornati" nije bilo vojne vježbe od 1995., doznaje se danas u Ministarstvu obrane Republike Hrvatske(MORH), od kojega je Županijski sud u Šibeniku zatražio podatke o vojnim vježbama na tom području, s upitom je li možda na Kornatu zaostalo neko ubojito sredstvo koje je moglo izazvati požar u kojemu je poginulo 12 vatrogasaca.
Glasnogovornica MORH-a Marijana Klanac za Hinu je izjavila da na području Nacionalnog parka hrvatske Oružane snage i druge vojne organizacije, primjerice NATO, nisu izvodile nikakve vojne vježbe od 1995. do danas.

Podatke o vojnim vježbama na Kornatima od MORH-a je zatražio sudac šibenskoga Županijskog suda Branko Ivić koji vodi istragu o kornatskoj tragediji.

U nekim je medijima proteklih dana objavljeno da su vatrogasci stradali od granate zaostale iz neke vojne vježbe koja se u požaru aktivirala.

Sadašnje stanje spisa, kako se neslužbeno doznaje, ne upućuje da bi neko bojno sredstvo uzrokovalo nesreću.

U požaru na otoku Kornatu 30. kolovoza te naknadno od zadobivenih opeklina smrtno je stradalo dvanaest vatrogasaca, a jedini preživjeli Frane Lučić oporavlja se u splitskoj bolnici.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.