Svijet
0

Morales: Zdravstveno stanje Chaveza je zabrinjavajuće

Anadolija
Hugo Chavez (Foto: Anadolija)
Hugo Chavez (Foto: Anadolija)
Predsjednik Bolivije Evo Morales izjavio je da je zdravstveno stanje venecuelanskog predsjednika Huge Chaveza "veoma zabrinjavajuće". Chavez je zbog kancera 11. decembra 2012. godine ponovo operisan na Kubi.

"Stanje mog brata, predsjednika Huge Chaveza, veoma je zabrinjavajuće. Nadam se da ću ga u skorije vrijeme vidjeti, da ćemo biti zajedno, ali njegovo stanje je zabrinjavajuće. Nadam se da će naše molitve pomoći u ozdravljenju predsjednika Chaveza", izjavio je na konferenciji za medije predsjednik Morales u bolivijskom gradu Cochabamba, prenosi španska službena novinska agencija EFE-a.

Navodi se da se u Venezueli nastavljaju spekulacije u vezi sa Chavezovim zdravstvenim stanjem. Chavez se nalazi u bonici na Kubi, javnost ga nije vidjela već 21 dan niti su objavljene njegove fotografije. Vodeća opozicija u Venezueli pozvala je vladu da kaže istinu u vezi sa Chavezovim zdravstvenim stanjem.

"Chavez je vidno iscrpljen te se sa poteškoćom rukovao", rekao je zamjenik venecuelanskog predsjednika Nicolas Maduro ističući da ga je posjetio u bolnici. Maduro je zatražio da se ukaže poštovanje prema privatnom životu predsjednika Chaveza, te da se okončaju spekulacije u vezi sa njegovom zdravljem.