Negirao incest
0

'Monstrum iz Marakite' šokirao Kolumbiju

FENA
Kolumbijac Arsebio Alvares pojavio se na sudu, nakon što je optužen da je držao u zatočeništvu i zlostavljao svoju kćerku, koja mu je rodila 11 djece. Alvares (59) je optužen da je seksualno zlostavljao kćerku Albu Nidiju Alvares, koja sada ima 35 godine, od njene devete godine.

Ovaj slučaj je šokirao Kolumbiju i Alvares je dobio policijsko i vojno obezbjeđenje tokom pojavljivanja na sudu.

Alvares, koga štampa zove "monstrumom iz Marikite", po oblasti iz koje potiče, odbacio je optužbe za incest, rekavši da je njegova kćerka usvojena.

"Složili smo se da imamo romantičan odnos, jer smo stvarno voljeli jedno drugo. Ali, ona nije moje dijete", rekao je Alvares u sudu u pokrajini Tolima, u središnjem dijelu Kolumbije.

Još nije jasno da li je ova tvrdnja tačna, niti da li bi uticala na ishod suđenja. Kćerka kaže da ga je ona oduvijek doživljavala kao oca.

"Uvijek sam ga poštovala kao oca i on jeste moj otac", rekla je ona. On nikad nije govorio o incestu, niti zašto to radimo. Neki put bih ga pitala i on bi rekao da je to Božja volja", prenio je BBC.

Ova žena je rekla policiji da joj je majka umrla kada je imala pet godina i da se od tada o njoj starao Arkedio Alvarez. Kazala je da je mnogo puta silovana i da je rodila 11 djece, od kojih je troje umrlo. Osmoro djece je uzrasta od jedne do 19 godina i ona su sada pod starateljstvom države.

Agenti iz kancelarije kolumbijskog tužioca odveli su juče Arsebija Alvaresa (59) sa lisicama na rukama, pošto je njegova kćerka prijavila policiji da ju je otac zlostavljao otkako je bila djevojčica. Alba Nidija Alvares (35) izjavila je da ju je jedan evangelistički sveštenik ubijedio da zlostavljanje prijavi.

Nadležni za zaštitu prava djeteta zatražili su da Alvares, ukoliko sud utvrdi krivicu, bude osuđen na doživotnu kaznu zatvora, ukazujući da u Kolumbiji postoji na hiljade slučajeva zlostavljanja djece, koji nisu procesuirani, naveo je Rojters.