Nakon svjedočenja kćerke
0

Monstrum Fritzl priznao sva nedjela

FENA
Foto: AP
Foto: AP
Josef Fritzl, Austrijanac optužen da je držao u zatočeništvu svoju kćerku i da je otac njene sedmero djece, izmijenio je svoje izjašnjavanje pred sudom i izjasnio se krivim po svim optužbama.

Fritzl se suočava s doživotnom robijom zbog niza krivičnih djela, uključujući silovanje, incest, ubistvo i porobljavanje.

On je u početku negirao dvije optužbe, uključujući i onu za ubistvo jednog djeteta kratko po rođenju.

Fritzl (73) je godinama je držao pod ključem svoju kćerku i djecu u podrumu ispod svoje kuće.

Na pitanje sudije tokom suđenja u St. Poeltenu, zapadno od Beča, šta ga je navelo da izmijeni svoju izjavu, on je odgovorio: "Svjedočenje moje kćerke na videosnimku", javila je novinska agencija AFP.

"Žao mi je", kazao je.

Sud je predočio svjedočenje njegove kćerke u utorak.

Fritzl ju je zatočio u podrumsku prostoriju bez prozora ispod njihove kuće 1984. godine. Tokom brojnih godina u više navrata ju je silovao.

Kćerka i troje djece kojima je otac Fritzl držani su u zatočeništvu u podrumu dok slučaj nije izašao na svjetlo dana u aprilu prošle godine kada se jedno od djece teško razboljelo i prebačeno je u bolnicu.

On je optužen za ubistvo jednog od novorođenih blizanaca koje je njegova kćerka rodila u 1996., jer nije osigurao medicinsku pomoć za oboljelo djete, prenosi BBC.