Michelle Obama
0

"Moje kćeri ne smiju na Facebook"

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Uz sve prednosti koje mogu imati kćerke američkog predsjednika Baracka Obame mnogo je i onih, drugim ljudima potpuno uobičajenih, stvari koje su njima zabranjene. Naime, 9-godišnja Sasha i 12-godišnja Malia zbog sigurnosnih pravila ne smiju imati profil na Facebooku.

Michelle Obama je u intervjuu za NBC otkrila kako joj se ni inače ne sviđa da djeca imaju Facebook profile. Rekla je da njena djeca vjerojatno ne bi imala Facebook profile ni da ne žive u Bijeloj kući.

"Možda kada budu starije", rekla je Michelle.

"Ovisi o tome kada ćemo otići i koliko će one biti stare", bio je njen odgovor na pitanje hoće li se djevojčice pridružiti socijalnoj mreži kada porodica napusti Bijelu kuću.

Radi podsjećanja, Michelle Obama je otkrila neke detalje iz privatnog života njenog supruga pa ga je pohvalila kako ne puši već godinu dana. Nova "tajna" koju je Michelle otkrila je da američki predsjedik ne boji kosu. Rekla je kako je prekasno da se išta poduzme po pitanju pojave sijede kose.

Sumnju u bojenje predsjednikove kose pokrenule su njegove prošlomjesečne fotografije. Na jednoj fotografiji njegova je kosa izgledala tamnije nego na drugoj. Michelle je u intervjuu za NBC rekla kako je u pitanju osvjetljenje.

Dodala je da je njen suprug prilično sijed te da je znao da će postati predsjednik da bi možda počeo bojiti kosu prije 10 godina.

"On se ne brine previše oko izgleda", rekla je Michelle.

Otkrila je i da bi željela da predsjednik nosi odijela neke druge boje te da se ona i kćeri razvesele svaki put kad on odjene svijetliju majicu.