Advokat Strauss-Kahna
0

"Moj klijent će biti oslobođen"

Sarajevo-x.com
Benjamin Brafman (Foto: AP)
Benjamin Brafman (Foto: AP)
Benjamin Brafman, advokat bivšeg šefa Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) Dominuquea Strauss-Kahna, izrazio je uvjerenje da će njegov klijent biti oslobođen optužbi.

"Cijeli slučaj je namješten. Moj klijent će biti oslobođen optužbi koje su šokirale svijet", rekao je odvjetnik Brafman.

Brafman nije htio govoriti o detaljima slučaja, no advokat kaže kako su se policijske vlasti u SAD-u prema njegovom klijentu odnosili krajnje agresivno, s obzirom da je riječ o poznatoj osobi.

Strauss-Kahn je spreman za dugu borbu te nikako nije sretan da se mora braniti od optužbi za nešto što nije uradio, tvrdi Brafman.

"Strauss-Kahn je na mene ostavio vrlo snažan dojam i dobro se drži uprkos okolnostima cijelog slučaja", rekao je advokat Brafman ističući kako je, sudeći prema rezultatima istrage, neminovno da će Kahn na kraju biti oslobođen.

Podsjetimo, Strauss-Kahn je prije dva dana pušten iz pritvora odlukom njujorškog sudije te prebačen na privremenu lokaciju na Manhattanu, odakle će se braniti sa slobode, a izlazak mu je dozvoljen samo ukoliko želi posjetiti ljekara.

Strauss-Kahna je pušten uz kauciju od milion dolara.