|

"Mogući nemiri na jugu centralne Srbije"

"Mogući nemiri na jugu centralne Srbije"
0
F
FENA
28.12.2008. u 17:55
8
komentara
0

dijeljenja
"Mogući nemiri na jugu centralne Srbije"
Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić izjavio je u nedjelju da se mogu očekivati nemiri na jugu centralne Srbije zato što Albancima ne odgovara prisustvo srpske države u Preševu i Bujanovcu.
Nikolić je novinarima u Skupštini Srbije, povodom protesta u tim općinama, rekao da je srpska država na jugu centralne Srbije prisutna isključivo preko Kopnene zone sigurnosti.

"Nismo uspjeli da uspostavimo kontakt i pravi dijalog s političkim predstavnicima Albanaca", rekao je Nikolić i dodao da se Albanci, koji se predstavljaju kao političke vođe, nalaze pod tutorstvom političkih lidera iz Prištine.

"Tu ne možete da očekujete nikavu saradnju s državnim organima Srbije. Nihova je želja da se prvo Preševo i Bujanovac, a poslije Medveđa i drugi krajevi Srbije izbore za neku vrstu nezavisnosti, a kasnije priključe tzv. nezavisnoj državi Kosovo", smatra Nikolić.

On je ocijeno da je to scenario koji će "oni sistematski provoditi, a Srbija mora da zna kako će da odgovori".

Šefica poslaničke grupe "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija ocijenila je da hapšenje osumnjičenih za teške zločine ne bi smjelo da bude povod i razlog za nemire i destabilizaciju na jugu centralne Srbije.

Ona je novinarima u Skupštini Srbije rekla, povodom protesta u Preševu, da očekuje punu odgovornost i albanskih lidera iz Preševa, Bujanovca i Medveđe i odgovornost građana, javlja Tanjug.

"Država je u obavezi da, provodeći zakone, hapsi sve one za koje postoji sumnja da su počinili tako teške zločine. Mislim da je interes svih građana Srbije, pa i građana Preševa, da svi zločini budu kažnjeni i svi zločinci privedeni pravdi", naglasila je ona.

Kolundžija je dodala da vjeruje da će jug Srbije biti stabilan, istakavši da je odgovornost za stabilonost na Kosovu preuzela međunarodna zajednica i da će i tamo biti osigurana stabilnost i sigurnost građana srpske nacinalnosti.

"Što se tiče juga Srbije, nadležne institucije zaštitit će svakog građanina", naglasila je Kolundžija.
Prijavi grešku


Komentari (8)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...