Svijet
47

Moderni Hannibal: Hotelsko osoblje zateklo muškarca kako jede lice i oči svoje djevojke

Klix.ba
Tridesetčetverogodišnji Matthew Williams, koji je osumnjičen za ubistvo 22-godišnje djevojke, ubijen je prilikom hapšenja. Osoblje hotela Sirhowy Arms u Velsu uhvatilo je Williamsa kako jede lice i oči svoje djevojke poput Hannibala Lectera.

Osoblje je zvalo policiju koja je pronašla žrtvu kako leži na podu bez svijesti i s teškim povredama lica. Policija je potom savladala Williamsa elektrošokom, a on je pao na pod i ubrzo nakon toga umro. Djevojka je također preminula od povreda.

"Ova životinja je jela djevojku do smrti. Osiguranje mu je reklo kako ne smije uvoditi djevojke u sobu, a kada su došli da ga provjere našli su ga kako jede njeno lice", rekao je Jill Edwards koji živi pored hotela.

Williams, poznat kao Fifi, upravo je odslužio petogodišnju kaznu zatvora zbog nasilnog napada na poslovnog partnera koji je živio u njegovoj blizini. Odsjedao je u hotelu u koji je doveo djevojku s kojom je pio, a potom ju je napao.

Stanovnici ističu kako je područje Gwenta bilo mirno, što je narušeno izgradnjom upravo ovog hotela.

"Svaku noć policija interveniše zbog nekih nasilnih napada u ovom hotelu. Ljudi više ne spavaju normalno. Nedavno je neko dovukao tijelo i ostavio ga u plastičnoj kesi. Plašimo se proći tuda", rekla je starica Susan Gibbs.

Policijski službenici i ekipe medicinske pomoći pokušali su oživjeti žrtvu i napadača, ali nisu uspjeli.