Novinar Fox Newsa
0

Moderator okrivio Trumpa za "haotičnu debatu" s Bidenom

B. R.
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Donald Trump (Foto: EPA-EFE)
Novinar Fox Newsa Chris Wallace, koji je moderirao prvu debatu kandidata za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država Donalda Trumpa i Joea Bidena, okrivio je aktuelnog čelnika zemlje za "haotičnu debatu".
Wallace smatra da je republikanski kandidat za predsjednika Trump politički obračun pretvorio u haos, objavio je CNN. U intevjuu u srijedu, 30. septembra, za utjecajni američki dnevni list New York Times Wallace je odbio označiti Trumpa kao krivca za ono što se dešavalo tokom debate, ali je dan poslije u intevjuu svom kolegi Billu Hemmeru kazao da vjeruje da je Trump odgovoran za ono što se dogodilo.

Prema njegovim riječima, debata mu je bila frustrirajuća jer se za nju ozbiljno pripremao. Smatra da je bila još više frustrirajuća za Amerikance jer nisu dobili ono što su, kako je rekao, željeli i zaslužili. To je ocijenio kao "gubitak za zemlju".

Upitan je da li je ponovo pogledao debatu.

"Oh Bože, nisam. To je nešto na šta se nisam želio podsjećati", odgovorio je.

Zbog prethodno navedenog, već se razmatra da se promijeni struktura debate. Spominje se i da će moderator imati mogućnost da isključi mikrofon govorniku ako procijeni da je to potrebno uraditi.

Wallace nije saglasan da moderator ima tu mogućnost i da ga to stavlja u nezahvalnu poziciju.