{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mobilizirano 3.500 policajaca zbog dolaska pape

F
10.9.2008. u 11:58
0
0
Mobilizirano 3.500 policajaca zbog dolaska pape
0
Mobilizirano 3.500 policajaca zbog dolaska pape
Foto: Reuters
Tri hiljade i petsto policajaca i žandara bit će mobilizirano u petak i subotu u Parizu povodom posjete pape Bendikta XVI, saopćila je u srijedu policijska prefektura u svom sedmičnom informativnom pismu PPrama.
Policija će osiguravati posjetu pape Benedikta XVI, ali će i "olakšati pristup, garantirati zaštitu javnosti i ograničiti prometnu gužvu koju bi mogla da stvori povorka i veliko okupljanje ljudi", jer se očekuje više od 250.000 ljudi na ulicama.

Jedan helikopter će nadlijetati Pariz i prenositi, zahvaljujući kamerama, slike prema informativnim centrima i komandi PP-a. Bit će angažirano više čamaca rječne brigade, demineri, snajperisti i brigada s psima.

Policijska prefektura će koordinirati spasilačke službe: vatrogasne brigade i društva spasavanje. Zdravstevnu pomoć se osiguravati 20 fiksnih i mobilnih centara, 43 vozila i 260 spasilaca.

Bit će postavljeno 13.200 metalnih ograda u dužini od 33 kilometra.

Papa Benedikt XVI će u petak započeti četverodnevnu posjetu Francuksoj, prvu posjetu ovoj zemlji otkako je izabran za papu prije tri i po godine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: