Svijet
0

Mnogi hodočasnici u Rimu u povodu papina rođendana

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Više od 50 tisuća vjernika sudjelovalo je danas na Trgu svetog Petra na svečanoj misi u povod 80. rođendana pape Benedikta XVI. kojeg će proslaviti 16. travnja.

U čast 80. rođendana Josepha Ratzingera, pape Benedikta XVI., u ponedjeljak će poslije podne biti održan posebni koncert u Vatikanu, a danas je Papa predvodio misu tijekom koje je u dosta osobnoj homiliji zahvalio Bogu i svima koji ga podupiru molitvama.

"Hvala Bogu što sam mogao iskustiti značaj obitelji", rekao je Papa. "Zahvaljujem Bogu što sam dubinski iskusio što majčinska ljubav znači.. Hvala Bogu na mojim sestrama i braći, koji su bili uz mene i pomagali mi u životu", nastavio je.

"S radošću vidim koliko je veliki broj ludi koji me podupiru sa svojim molitvama, koji mi sa svojom vjerom i ljubavlju mi pomažu u provedbi mojeg zaduženja, koji opraštaju moju slabost, priznavajući i u sjeni Petra svijetlo Isusa Krista", kazao je Papa tijekom homilije.

Joseph Ratzinger rođen je 16. travnja 1927. godine u bavarskom mjestašcu Marktl am Innu.

U četvrtak, 19. travnja, bit će dvije godine od kada je Jospeh

Ratzinger izabran za Papu. U drugoj godini njegova pontifikata tri milijuna i 400 tisuća vjernika sudjelovalo je na audijencijama i slavljima Benedikta XVI., obznanila je u nedjelju Prefektura Papinskog doma.