Hong Kong
0

Mladić se poslije dva mjeseca probudio iz kome

SRNA
Jason Leung
Jason Leung
Mladić iz Hong Konga, Jason Leung, kojem su tokom otmice turističkog autobusa na Filipinima, ubijeni otac i dvije sestre probudio se iz kome skoro dva mjeseca nakon tragedije i prepoznao je majku, izjavili su danas ljekari bolnice iz Hong Konga na konferenciji za novinare.

"Kada je gospođa Leung došla do Jasona jedan od kolega je upitao da li on zna ko je to. On je odgovorio da mu je to majka. Tačno je odgovorio i kada je upitan za njeno ime. Kolega još nije bio zadovoljan i upitao kako se on zove. On je odgovorio 'Jason'," rekao je ljekar Dawson Fong.

On je dodao da je Jason pročitao riječi na kineskom i engleskom jeziku koje su mu ljekari pokazali, dok se rukovao sa svima u bolničkoj sobi. 

Nezadovoljni bivši policajac Rolando Mendoza oteo je 23. avgusta autobus sa turistima iz Hong Konga u prijestonici Filipina  Manili.

Više miliona ljudi je putem televizijskih prijemnika posmatrralo kako policijske snage razmjenjuju vatru sa otmičarem nakon neuspjeha cjelodnevnih pregovora.

Prije nego što je hitac iz snajpera usmrtio Mendozu, ubijeno je osam turista iz Hong Konga.

Dječakov otac Ken Leung poginuo je u pokušaju da savlada otmičara, koji je potom ubio njegove kćerke 21-godišnju Doris i 14-godišnju Jessi. Jedini preživjeli su majka Amy i njen 18-godišnji sin Jason, koji je pao u komu nakon što je zadobio povredu glave koja još nije razjašnjena.
Skoro dva mjeseca nakon što je prebačen u Hong Kong na dalje lječenje Jason je tokom protekle sedmice došao svjesti i progovorio je prve riječi. 

Nije objavljen razlog zbog čega je toliko dugo odlagano objavljivanje vijesti o Jasonovom buđenju.

Posjetioci internet stranice za druženje Facebook oformili su stranicu podrške jasonu. Porodica Leung ima i kanadsko državljanstvo.