Svijet
27

Mladić koji je nestao prije 13 godina pronađen kada se prijavio na koledž

Klix.ba
Mladić Julian Hernandez koji je nestao prije 13 godina kada je imao samo pet godina, pronađen je zahvaljujući prijavama za koledž.

Njegova majka je prijavila nestanak iz okoline Birminghama u Alabami 2002. godine, a slučaj je riješen tek 30. oktobra ove godine. Julian je aplicirao na nekoliko koledža, ali se pojavio problema sa brojem zdravstvenog osiguranja. Javio se sajvetnici, koja je otkrila da je njegov nestanak prijavljen prije 13 godina.

Brzo je otkriveno da je Julian sve vrijeme živio s ocem, 53-godišnjim Bobbyjem Hernandezom u Clevelandu. Julianova majka je živjela s dvoje djece.

Bobby Hernandez sada ima problema sa zakonom, optužen je zbog manipulisanja podacima u Ohiju kako bi dobio vozačku dozvolu 2012. godine, a policija je saopćila da će se suočiti s optužbama i u Alabami. Trenutno je u pritvoru u Ohiju, a kaucija je određena na 250.000 dolara.

Tereti se za krivično djelo C klase, koje podrazumijeva kaznu zatvora u trajanju od 10 godina. Preliminarno saslušanje je zakazano za 12. novembar.

Policija iz Alabame je kontaktirala Julianovu majku, koja još uvijek živi u okolici Birminghama. Ona je zatražila od policije da se njeno ime i adresa ne otkrivaju.

"Bila je veoma sretna kada je čula da smo pronašli mladića, ali i sumnjičava jer je proteklih godina nailazila na mnogo lažnih tragova", saopćeno je iz policije.