|

Mladić iz Iowe optužen za ubistvo svoje petočlane porodice

Mladić iz Iowe optužen za ubistvo svoje petočlane porodice
0
F
FENA
16.10.2006. u 12:00
0
komentara
0

dijeljenja
Mladić iz Iowe optužen za ubistvo svoje petočlane porodice
Dvadesetdvogodišnjak je optužen za ubistvo svojih roditelja i tri sestre u tinejdžerskim godinama u njihovom domu u jugoistočnoj Iowi, saopćile su vlasti.
Shawn Bentler je optužen za ubistvo pet članova svoje porodice i suočava se s pet tačaka optužbi za ubistvo prvog stepena, saopćio je ured šerifa oblasti Van Buren u Iowi.

On je držan u zatvoru u Qunciju, u državi Illinnois, uz 2,5 miliona dolara kaucije, javio je AP.

Žrtve su pronađene u subotu ujutro u blizini Bonapartea, saopćio je šerifov ured. One su identificirane kao Michael Bentler (53), njegova supruga Sandra (47) i njihove kćerke Sheena (17), Shelby (15) i Shayne (14). Autopsije su obavljene u nedjelju.

Šerifov ured saopćio je kako je primio poziv na broj 911 za hitne slučajeve od Shayne Bentler u 03.38 sati u subotu ujutro te da je poručila dispečeru da će njen brat "učiniti nešto".

Sudeći po šerifovim dokomentima vezanim za snimak poziva na broj 911, pucnji su se mogli čuti u pozadini a neko je uzvikivao "Shawn, ne!" Veza se potom porekinula.

Vlasti su saopćile da su istovremeno primile drugi poziv na broj 911 s mobitela Sandre Bentler. Na taj poziv nije bilo odgovora.

Bentler je uhapšen u subotu u Quncyiju, oko 100 km od porodične kuće, pod nevezanom optužbom za posjedovanje droge paraphernalia, sudeći po uredu šerifa oblasti Adams.

Bentler će biti izručen u Iowu u ponedjeljak, izjavio je Jim Sanders, glasnogovornik odjela za javnu sigurnost Iowe.

Istražitelji nisu govorili o motivu ubistva, kazao je Saunders.
"Za to će trebati vremena", dodao je.

Bentlerovi su bili ugledna i bogata porodica. Posjedovali su kompaniju liftova koja je opluživala veći dio jugoistočne Iowe.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.