Svijet
0

Mladić iz Iowe optužen za ubistvo svoje petočlane porodice

FENA
Dvadesetdvogodišnjak je optužen za ubistvo svojih roditelja i tri sestre u tinejdžerskim godinama u njihovom domu u jugoistočnoj Iowi, saopćile su vlasti.

Shawn Bentler je optužen za ubistvo pet članova svoje porodice i suočava se s pet tačaka optužbi za ubistvo prvog stepena, saopćio je ured šerifa oblasti Van Buren u Iowi.

On je držan u zatvoru u Qunciju, u državi Illinnois, uz 2,5 miliona dolara kaucije, javio je AP.

Žrtve su pronađene u subotu ujutro u blizini Bonapartea, saopćio je šerifov ured. One su identificirane kao Michael Bentler (53), njegova supruga Sandra (47) i njihove kćerke Sheena (17), Shelby (15) i Shayne (14). Autopsije su obavljene u nedjelju.

Šerifov ured saopćio je kako je primio poziv na broj 911 za hitne slučajeve od Shayne Bentler u 03.38 sati u subotu ujutro te da je poručila dispečeru da će njen brat "učiniti nešto".

Sudeći po šerifovim dokomentima vezanim za snimak poziva na broj 911, pucnji su se mogli čuti u pozadini a neko je uzvikivao "Shawn, ne!" Veza se potom porekinula.

Vlasti su saopćile da su istovremeno primile drugi poziv na broj 911 s mobitela Sandre Bentler. Na taj poziv nije bilo odgovora.

Bentler je uhapšen u subotu u Quncyiju, oko 100 km od porodične kuće, pod nevezanom optužbom za posjedovanje droge paraphernalia, sudeći po uredu šerifa oblasti Adams.

Bentler će biti izručen u Iowu u ponedjeljak, izjavio je Jim Sanders, glasnogovornik odjela za javnu sigurnost Iowe.

Istražitelji nisu govorili o motivu ubistva, kazao je Saunders. "Za to će trebati vremena", dodao je.

Bentlerovi su bili ugledna i bogata porodica. Posjedovali su kompaniju liftova koja je opluživala veći dio jugoistočne Iowe.