Svijet
0

Mlada Poljakina i njeno dvoje djece brutalno ubijeni u Engleskoj

Klix.ba
Dvadesetsedmogodišnja Poljakinja Marta Galikowska i njena djeca Maja (5) i Olga (1,5) pronađene su izbodene nasmrt u svom stanu u Stanfieldsu u Velikoj Britaniji .

Njihova tijela pronašle su komšije koje nakon što su čuli buku i vrisku. Sva tijela ležala su u velikim lokvama krvi.

Policija je uhapsila muškarca za kojeg se vjeruje da je Poljakinjin muž Marcin, poznat i kao Martin, s kojim ne živi već duže vrijeme. Uhapsili su ga kada je stavljao stvari u automobil i krenuo iz kuće.

"Moj brat je rekao kako je čuo ženski vrisak, te da je neko ubijen. Istrčali smo na ulicu. Jedna žena je već zvala policiju. Nila je histerična govoreći kako su svi mrtvi i da su izbodeni. Ona ih je pronašla. Druga žena koja je medicinska sestra i živi preko puta, ušla je u stan kako bi provjerila njihov puls, no bile su mrtve", rekao je komšija Matthew Houhton.

Porodica, prijatelji i komšije su u šoku. Istakli su kako je porodica Galikowska bila divna, ali da se par rastavio prije Božića prošle godine. Išli su u crkvu, a u Englesku su se doselili prije sedam godina iz Poljske.

Marcin je radio u drvnoj radionici, a potom kao komunalni radnik, dok je Marta radila kao konobarica i prodavačica u butiku prije nego je rodila drugo dijete.

Prijatelji su opisali par kao posvećene, odgovorne i ponosne roditelje.

"To je velika tragedija. Ne mogu da vjerujem. Bili su rako ljubazni i prijateljski raspoloženi prema svima. Oboje su bili vrijedni radnici i poštovali su se", rekla je bivša stanodavka.