Strava u Virginiji
0

Mjesecima držali dijete u kavezu i izgladnjivali, djevojčica jela svoju kožu

Sarajevo-x.com
Brian I Shannone Gore
Brian I Shannone Gore
Istržujući slučaj krađe zlatnih poluga policija u Virginiji otkrila je stravičan slučaj. Djevojčica u dobi između šest i sedam godina držana je u zamračenoj prostoriji u kavezu i izgladnjivana do te mjere da je počela guliti i jesti vlastitu kožu. Ispod prikolice bračnog para Briana i Shannone Gore pronađeno je i tijelo jednog djeteta.

Brian i Shannon Gore optuženi su za držanje djeteta u nečovječnim uslovima, izgladnjivanje do smrti i ubistvo.

Istražujući potpuno drugi slučaj i pregledajući kuće u jednom naselju policija je otkrila šokantan slučaj. Djevojčica je vjerovatno mjesecima bila zatvorena u kavezu, pronađena je kako gola leži u vlastitim fekalijama i pokušava jesti kožu sa svog čela.

Policija je saopćila da je djevojčica držana u kavezu od prošlog ljeta i da su je rijetko kada puštali da izađe. Roditelji su je hranili uglavnom sendvičima i to neredovno.

Djevojčica je rođena u kući, tako da niko od susjeda nije znao da ona postoji. Roditelji je nikada nisu prijavili, tako da nema ni rodni list.

Policija je saopćila da je dijete bilo u jako lošem stanju i da se nije mogla kretati, te da bi vjerovatno umrla za manje od sedam dana da je nisu pronašli.

Kako su roditelji kazali istražiteljima, djevojčica boluje od cerebralne paralize i Downovog sindroma.

Istražujući slučaj zlostavljanja djeteta i ispitujući roditelje, istražitelji su otkrili i tijelo jednog djeteta zakopano ispod prikolice u kojoj je porodica Gore živjela. Još nije poznat spol djeteta i uzrok smrti.

U kući je pronađen i jednomjesečni dječak koji je bio u stabilnom stanju i o kome je sad brigu preuzeo centar za socijalni rad.

Istraga o ovom slučaju je nestavljena.