Svijet
26

Misterija se produbljuje: Opet dronovi iznad Pariza

Klix.ba
Drugu noć zaredom iznad znamenitosti u centru Pariza pojavili su se dronovi za koje niko ne zna odakle dolaze i ko njima upravlja.

Podsjetimo, u noći s ponedjeljka na utorak najmanje pet bespilotnih letjelica primijećeno je na nekoliko lokacija iznad Pariza. Slična situacija dogodila se i noćas. Policija i građani ponovo su uočili letjelice na pet lokacija.

Tri drona viđena su u blizini Muzeja vojnih invalida i Place de la Concorde, a dva iznad starih gradskih zidina, piše BBC.

Letenje iznad Pariza noću je ilegalno i svi niski letovi moraju imati dozvolu, pa policija intenzivno istražuje ovaj slučaj. Nakon što su prvi put primijećeni dronovi formiran je istražni tim koji će analizirati snimke koje su napravili građani.

Francuske vlasti zabrinute su zbog pojave dronova iznad "osjetljivih" lokacija u glavnom gradu, no još uvijek ne znaju da li oni predstavljaju sigurnosnu prijetnju.

Prije nešto više od mjesec dana bespilotna letjelica bila je uočena iznad Jelisejske palače, sjedišta francuskog predsjednika.