Svijet
1

Misterija nestalih tinejdžerki riješena nakon 43 godine

Klix.ba
Više od četiri decenije nakon što su dvije tinejdžerke nestale u Južnoj Dakoti, policijski službenici su riješili misteriju.

Sedamnaestogodišnje Cheryl Miller i Pamella Jackson nestale 29. maja 1971. godine kada su krenule na zabavu. Službenici ovih dana objavili kako su djevojke umrle kada su vozeći automobil upale u potok blizu Elk Pointa, malog grada u Južnoj Dakoti.

Njihov automobil je bio skriven skoro 43 godine u potoku i konačno je isplivao na površinu zbog suše. Automobil je pronađen u septembru prošle godine, ali rezultati forenzičkih ispitivanja izvršenih na ostacima skeleta objavljeni su ove sedmice.

Istražitelji su pokazali desetine fotografije dobroočuvane odjeće, tašne gospođice Miller i njenu vozačku dozvolu koja je potpuno sačuvana s fotografijom.

Lične stvari i DNK iskorišteni su za identificiranje djevojaka.

"Na njihovim tijelima ne postoje povrede koje bi ukazale da je smrt nastupila nekim drugim načinom sem u saobraćajnoj nesreći", rekao je advokat Marty Jackley.

Kada su djevojke nestale prije 43 godine članovi porodice, policijski službenici i ostala lica pretraživali su područje bezbroj puta bez ikakvog uspjeha. Posmrtni ostaci djevojaka bit će vraćeni porodicama.