|

Mišljenje patologa: Jeffrey Epstein je udavljen, nije izvršio samoubistvo

Mišljenje patologa: Jeffrey Epstein je udavljen, nije izvršio samoubistvo
16
M. A.
30.10.2019. u 20:51
28
komentara
16

dijeljenja
Mišljenje patologa: Jeffrey Epstein je udavljen, nije izvršio samoubistvo Jeffrey Epstein (Foto: Sky News)
Poniženi finansijer Jeffrey Epstein vjerovatno je umro od davljenja, a ne od samoubistva u svojoj zatvorskoj ćeliji, tvrdi forenzički patolog kojeg je angažirao njegov brat.
Otkrića Michaela Badena u suprotnosti su sa službenom nalazima koji su ukazivali na samoubistvo vješanjem koje su zvaničnici objavili još u augustu.

Baden, koji je dugo godina bio glavni medicinski inspektor u New Yorku i koji je bio prisutan na Epsteinovoj i prvoj obdukciji, kaže da njegove povrede više ukazuju na ubistvo od samoubistva.

"Mislim da dokazi upućuju na ubistvo, a ne na samoubistvo. Višestruki prijelomi pronađeni na vratu Epsteina vrlo su neobični za samoubistvo. Vješanje ne dovodi do lomova", rekao je Baden za Fox News.

Podsjećamo da je Epstein pronađen mrtav u njujorškom zatvoru u augustu. Čekao je da se pokrene sudski proces zbog optužbi da je trgovao djevojkama mlađim od 14 godina. On je negirao sve optužbe, ali da je proglašen krivim suočio bi se sa zatvorskom kaznom do 45 godina.

Samoubistvo od samog početka osporavali su Epsteinovi advokati i njegov brat Mark koji su angažirali Badena da ponovo izvrši obdukciju, piše Sky News.
Prijavi grešku


Komentari (28)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...