{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Mirelova izjava o Kosovu nije službeni stav EU

F
FENA
8.11.2008. u 17:07
0
0
Mirelova izjava o Kosovu nije službeni stav EU
0
Mirelova izjava o Kosovu nije službeni stav EU
Posebni predstavnik Europske unije (EU) na Kosovu Pieter Feith ocijenio je u subotu da izjava europskog dužnosnika o prihvaćanju stajališta Beograda o misiji EULEX-a na Kosovu nije stajalište Europske unije.
Direktor za zapadni Balkan u Općoj upravi za proširenje EU Pierre Mirel rekao je u petak u Beogradu kako je Europska unija prihvatila da Vijeće sigurnosti UN-a odobri razmještanje misije Eulexa na Kosovu.

"Europska unija prihvatila je da razmještaj misije Eulexa dobije odobrenje Vijeća sigurnosti UN-a", rekao je visoki dužnosnik EU. Prema njegovim riječima, Unija je također prihvatila da status misije Eulexa bude neutralan i da njezina prisutnost ne implicira priznanje neovisnosti Kosova.

Također je prihvatila i da se ne spominje plan Marttija Ahtisaarija, bivšega finskog pregovarača, koji je status Kosova definirao kao neovisnost pod međunarodnom kontrolom, a koji Srbija u cijelosti odbija.

"Komentari koji se pripisuju dužnosniku Europske komisije, ne predstavljaju službeno stajalište EU", stoji u priopćenju iz Ureda posebnog predstavnika EU na Kosovu, nizozemskog diplomata Pietera Feitha.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: