Prevozio robu iz Srbije
19

Ministarstvo odbrane Ukrajine: Avion koji se srušio u Grčkoj u vlasništvu privatne kompanije

FENA
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Komercijalni avion s ukrajinskom posadom An-12B, koji se 16. jula srušio u Grčkoj, bio je u vlasništvu privatne kompanije, saopćilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

"Prema podacima Ministarstva odbrane Srbije, avion je prevozio robu srbijanske proizvodnje za krajnjeg kupca, Ministarstvo odbrane Narodne Republike Bangladeš", navodi se u izvještaju.

Ukrajinsko ministarstvo odbrane izrazilo je saučešće porodicama poginulih članova posade i napomenulo da je avijacija ukrajinske vojske stacionirana u određenim područjima za raspoređivanje i nastavlja izvršavati misije kako bi se suprotstavila ruskoj oružanoj agresiji.

"Ukrajinsko ministarstvo odbrane sveobuhvatno će razmotriti ovaj incident i izvijestiti o društveno značajnim detaljima ako se bilo koji od njih utvrdi", istaknulo je ministarstvo, prenosi Ukrinform.

Podsjetimo, u noći 17. jula vojni transportni avion An-12 srušio se u blizini grčkog grada Kavale. Ukrajinska aviokompanija Meridian potvrdila je pad svog aviona s osam članova posade.