Devastirane sve kuće
210

Milijarder Richard Branson snimio užas koji je uragan Irma napravio njegovom privatnom otoku

Klix.ba
Milijarder Richard Branson podijelio je snimak svog imanja na privatnom otoku kroz koji je prošao uragan Irma.

Milijarder posjeduje otok Necker koji je dio Djevičanskih otoka na Karibima, a pod upravom Velike Britanije. Ovo područje najviše je stradalo jer uragan Irma tada bio pete kategorije.

Bransonov posjed je potpuno uništen, a sve stvari koje su bile unutar vile završile su ispred uništene. Drveće je iščupano iz korijena, stakla polupana, a oštećena je i konstrukcija objekta.

Svi objekti na Djevičanskim otocima su potpuno uništeni. Ljekarske ekipe počele su stizati helikopterima i vrše evakuaciju povrijeđenih osoba i teških pacijenata.

Branson je rekao kako je većina telekomunikacionih veza u prekidu. On i njegov tim došli su na otoke kako bi organizovali pomoć stanovništvu i pomogli u oporavku.

"Ovo je priča o desetinama hiljada ljudi koji su izgubili domove i svu imovinu. Protekla dva dana poveli smo u posjeti članovima tima koji žive na Virgin Gorda, te su dijelili ljudima hranu, vodu, lijekove i druge potrepštine. Iz prve ruke smo vidjeli koliko je bijesna i nezaboravna oluja bila", rekao je Branson.

Pokrenuo je i stranicu za donacije za pomoć narodu ovih otoka.