Policija je smirila
14

Migrantica iz Konga se popela na Kip slobode u znak protesta protiv Donalda Trumpa

Klix.ba
Foto: Twitter
Foto: Twitter
Žena koja se popela na Kip slobode u New York Cityju, zbog čega su turisti evakuirani sa Liberty otoka (Otok slobode), uhapšena je i zadržana u pritvoru, javljaju američki mediji.

Migrantica imena Therese Okoumou, 44-godišnjakinja iz Konga, popela se na Kip slobode u znak protesta protiv američkog predsjednika Donalda Trumpa i njegove netolerancije u politici imigracija.

Dok se penjala na spomenik u SAD-u, Okoumou je na sebi imala majicu s natpisima "Muka mi je od Trumpove brige" i "Podignite se i oduprite".

Svi turisti s Liberty otoka bili su evakuirani kada je policija došla na mjesto događaja kako bi urazumila migranticu. Therese je tri sata provela na Kipu slobode i nije željela sići.

"U početku uopće nije željela razgovarati s nama i trebalo nam je vremena da ikako stupimo u kontakt s njom. Kada smo je okupirali, mislim da je shvatila kako nema više gdje otići tako da se smirila i počela sarađivati s nama", kazao je njujorški detektiv Brian Glacken.

Već ranije je nekoliko osoba uhapšeno zbog održavanja protesta na Kipu slobode. Therese je zadržana u pritvoru, a još nije poznato za šta će je teretiti.