Svijet
0

Michelle Obama: Amerika je spremna za prvu predsjednicu

Klix.ba
Michelle Obama (Foto: AFP)
Michelle Obama (Foto: AFP)
Prva dama SAD-a, Michelle Obama, navela je kako su SAD spremne za prvu predsjednicu, ali nije komentarisala da nije izgledno da će Hillary Clinton dobiti posao.

"Mislim da je zemlja spremna za predsjednicu. Pitanje je samo ko je najbolja osoba za to", rekla je Obama u intervjuu za magazin Parade, a odbila je da komentariše kakve su šanse da Hillary Clinton 2016. zamijenji njenog supruga, Baracka Obamu.

Clinton, nekadašnja američka senatorka i tajnica, za vrijeme Obaminog prvog mandata, je još uvijek upitna u kandidaturi za mjesto predsjednika.

Svoju poziciju poziciju na čelu američke diplomatije napustila je u februaru, a Obama navodi kako nije najavila nikakvu kandidaturu te da zbog toga ne smatra da bi se ona mogla naći na čelu države. Dosala je i da se ona lično neće kandidovati za predsjednicu.

Obama smatra kako je mandat njenog supruga pomogao da se izbrišu rasne predrasude u SAD-u.

"Djeca rođena u posljednjih osam godina znat će samo za afroameričkog predsjednika SAD-a. To mijenja traku za svu našu djecu, nevezano za njihovu rasu, seksualnu orijentaciju ili spol", rekla je Obama.