Biden pravi greške
28

Michael Moore upozorava: Donald Trump je na putu da ponovi pobjedu na izborima

B. R.
Foto: Shutterstuck
Foto: Shutterstuck
Autor popularnih dokumentarnih filmova Michael Moore smatra da bi aktuelni američki predsjednik Donald Trump mogao biti ponovo reizabran na ovu poziciju.

Procijenio je da Trump ima politički zamah kao što je to bio slučaj uoči predsjedničkih izbora prije četiri godine kada su mnogi tvrdili da neće biti izabran za predsjednika, piše britanski dnevni list Guardian. Moore je bio među onima koji su pretpostavljali da će Republikanac Trump biti izabran za predsjednika, a ne njegova tadašnja protukandidatkinja iz reda Demokrata Hillary Clinton.

Podsjetio je da su predizborne ankete pokazivale da će Clinton biti izabrana za predsjednicu baš kao što je to sada slučaj i kod Joea Bidena.

"Da li ste spremni za Trumpovu pobjedu? Da li ste mentalno spremni da vas Trump ponovo nadmudri? Da li se tješite da Trump nema šanse da pobijedi?", napisao je Moore na svom Facebook profilu.

Naglasio je da je Biden napravio istu grešku kao i njegova stranačka kolegica Clinton 2016., a to je da neće posjetiti saveznu državu Michigan. Smatra da su zbog toga birači odlučili glasati za Trumpa prije četiri godine.

Moore je pozvao Amerikance da se već sada politički mobiliziraju ako ne žele da Trump ponovo bude predsjednik. CNN-ova ovomjesečna anketa je pokazala da se prednost Bidena naspram Trumpa smanjila na četiri posto. Kandidat Demokrata ima povjerenje 50 posto anketiranih, a njegov protukandidat 46 posto. Statistička greška iznosi 2,98 posto.