{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Michael Ludwig je novi gradonačelnik Beča

Klix.ba
24.5.2018. u 16:47
46
15
Michael Ludwig je novi gradonačelnik Beča
46
Michael Ludwig je novi gradonačelnik Beča
Michael Häupl, jedan od gradonačelnika rekordera u Evropi sa skoro 25 godina gradonačelničke funkcije, 24. maja 2018. godine, povukao se s funkcije mjesta šefa pokrajine i grada Beča. Svoju dužnost zvanično je predao nasljedniku Michaelu Ludwigu, koji je do sada obnašao dužnost pokrajinskog i gradskog člana vlade za stanogradnju.
Ludwig je još 27. januara 2018. izabran na mjesto šefa Socijaldemokratske stranke Austrije (SPÖ) u Beču odakle se Häupl već ranije povukao.

Novoizabrani gradonačelnik Michael Ludwig je prilikom govora povodom preuzimanja funkcije objasnio kako u svom stranačkom timu želi imati različite profile ljudi te kako će i žene postaviti na bitne funkcije. Donio je već i neke personalne odluke te rekonstruirao tim SPÖ-a u gradskoj upravi. Istaknuo je i da stranka dobro sarađuje s koalicijskom partnerom, Zelenima, te da će podjela resora ostati nepromijenjena do 2020. godine.

Ciljevi gradonačelnika Ludwiga biće, između ostalog, unapređenje razvoja urbane mobilnosti i javnog gradskog prevoza, poticanje socijalne povezanosti i sklada te sigurnost u gradu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: