Sutra novo svjedočenje
1

Michael Cohen stigao u Capitol Hill na trodnevno svjedočenje protiv Trumpa

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Michael Cohen, dugogodišnji advokat i nekadašnji čovjek od povjerenja Donalda Trumpa, ove će sedmice svjedočiti pred Kongresom gdje bi mogao detaljno opisati kako je Trump navodno nekoliko puta prekršio zakon za vrijeme predsjedničkog mandata, izvijestili su američki mediji.

Cohen, koji je u prošlosti govorio kako je spreman poginuti za Trumpa, stigao je u utorak na Capitol Hill kako bi započeo trodnevno svjedočenje pred Kongresom protiv svog bivšeg šefa.

Svjedočenje u utorak održano je iza zatvorenih vrata. No, javnost će Cohena također imati priliku čuti u srijedu kada će svjedočiti pred Komisijom za nadzor i reformu Doma.

NBC News izvještava kako Cohen planira "pružiti konkretne dokaze o kriminalnom ponašanju Trumpa otkako je postao predsjednik", dok je New York Times izvijestio "da će Cohen koristiti dokumente i svoja lična iskustva kako bi podržao svoje tvrdnje".

S druge strane, glasnogovornica Bijele kuće Sarah Sanders objavila je saopćenje u kojem se navodi da Michael Cohen može otići u zatvor zbog laganja Kongresu i davanja lažnih izjava.