|

Mesić za transparentnost u vezi s pelješkim mostom

Mesić za transparentnost u vezi s pelješkim mostom
0
F
FENA
24.10.2007. u 21:53
0
komentara
0

dijeljenja
Mesić za transparentnost u vezi s pelješkim mostom Stjepan Mesić
Predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić danas je u Splitu odgovarajući na novinarska pitanja, rekao da projekt pelješkog mosta nije transparentan te zamjera što gradnja tog mosta nije usuglašena konsenzusom svih zainteresiranih i sporazumom s BiH.
"Svoje mišljenje o pelješkom mostu rekao sam još u vrijeme kada je bila riječ samo o projektu, jer ni tada nije bilo nikakve transparentnosti iako je riječ o javnoj nabavi", rekao je Mesić dodajući kako bi rado da mu netko kaže koliko je stajao projekt toga mosta.

Kada je riječ o tuđem i velikom novcu, sve mora biti transparentno. Uz to, pelješki most je nacionalni projekt i sve je moralo biti transparentno, počevši od lokalne razine pa do sporazuma s BiH, kako ne bi bilo ni jedne mogućnosti za prigovor, rekao je Mesić.

Ponovio je kako bi najgore bilo početi gradnju mosta pa ju morati zaustaviti zbog nekoga spora. To je najskuplja gradnja i toga se bojim, kazao je predsjednik Mesić.

Na novinarsku primjedbu da je danas na sajmu SASO posjetio i izložbeno mjesto Republike Srpske, Mesić je odgovorio da je posjetio više izložbenih mjesta BiH, a kako nju čine dva entiteta, štand RS je posjetio kao dio Bosne i Hercegovine.

"Ne smatram ni jedan od tih dvaju entiteta državom, jedina država je Bosna i Hercegovina", kazao je Predsjednik.

Na pitanje novinara u vezi s podrškom izbornom programu SDP-a, rekao kako je u njemu našao nešto što je bilo i u njegovu programu.

"Prije svega riječ je o oporezivanju velikih bogatstava nastalih pljačkom, a sve u skladu sa zakonom, uz prisutnost vlasti", rekao je Mesić.

Kako je ocijenio, budući da su zakoni bili takvi da su omogućili pljačku, sada zakoni moraju biti takvi da oporezuju one koji su se enormno obogatili na takav način.

"Poduzetnik Luka Rajić, na primjer, proda za 300 milijuna eura svoju tvornicu i ne plati nikakav porez, a za tu njegovu tvornicu država je davala poticaje za proizvodnju mlijeka. Korist iz svega ima jedino Luka Rajić, s kojim sam inače prijatelj", rekao je Mesić.

Zauzeo se i za visoku stopu poreza za nasljeđivanje. Ta velika bogatstva nastala u turbulentnom vremenu ne mogu ostati u nasljedstvo pra-pra unucima, izjavio je Mesić zaključujući da se visoke porezne stope na nasljeđivanje primjenjuju i u svijetu.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.