|

Mesić: Protesti Srba u BiH su "okupljanje naroda"

Mesić: Protesti Srba u BiH su "okupljanje naroda"
0
F
FENA
29.10.2007. u 11:59
0
komentara
0

dijeljenja
Mesić: Protesti Srba u BiH su "okupljanje naroda"
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić ocijenio je u ponedjeljak da su najavljeni prosvjedi bosanskohercegovačkih Srba protiv Visokog predstavnika međunarodne zajednice u BiH još jedno okupljanje srpskog naroda.
"Čini mi se da je to jedno novo okupljanje naroda, a znate kako je završio onaj tko je imao okupljanje naroda u Srbiji", rekao je Mesić novinarima aludirajući na predratnu šovinističku mobilizaciju Srba oko Kosova koju je provodio Slobodan Milošević.

Nevladine udruge iz Republike Srpske najavile su za ponedjeljak masovna okupljanja u gradovima tog bh. entiteta kako bi dale potporu premijeru entitetske vlade Miloradu Dodiku u njegovu sukobu s visokim predstavnikom Miroslavom Lajčakom zbog njegove odluke da pojednostavi odlučivanje Vijeća ministara BiH kako bi spriječio opstrukcije ministara.

Nadam se, rekao je Mesić novinarima u Zagrebu na otvaranju konferencijskog sajma Nordijski dani u Hrvatskoj, da će ljudi shvatiti da Daytonski sporazum nije krajnje rješenje.

On je zaustavio rat, a sada treba Bosnu i Hercegovinu osposobiti da funkcionira kao svaka druga europska država. Entiteti nisu države i entiteti neće biti država, istaknuo je Mesić.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.