{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Melanin u 31 vrsti mliječnih proizvoda iz Kine

S
1.10.2008. u 11:15
0
0
Melanin u 31 vrsti mliječnih proizvoda iz Kine
0
Melanin u 31 vrsti mliječnih proizvoda iz Kine
Proizvodi povučeni sa tržišta
Rezultati novog istraživanja pokazali su da su u čak 31 vrsti kineskih mliječnih proizvoda otkriveni tragovi melanina, javlja AP u srijedu. Poražavajući rezultati idu u korak sa onim ranijim, koji su otkrili melanin u bebi formulama širom zemlje, što je rezultiralo smrću četvero djece, te oštećenjem bubrega kod čak 54.000 djece.
Državna administracija za kvalitet, superviziju, inspekciju i karantenu testirala je 265 uzoraka proizvoda, proizvedenih prije 14. septembra.

Među proizvodima u kojima je pronađen melanin, supstanca koja se koristi za proizvodnju gnojiva i plastike, nalaze se brandovi kompanija "Cadbury"(mliječne čokoladice), "Koala"(čokoladni keksi), Tian Le Yuan Foods Co. Ltd. te Sanlu čijih je devet proizvoda, u kojima je pronađena nedozvoljena količina melanina, bilo u centru mliječnog skandala u Kini.

Kompanija Cadbury već je povukla sa kineskog tržišta svoje mliječne čokoladice, čokoladni keksići kompanije Koala, koji su se našli na tržištu u Holandiji, također su u utorak povučeni sa tržišta, a ista sudbina zadesila je i Lipton Green Milk Tea koji je povučen sa tajvanskog tržišta.

Melanin je pronađen i u šest proizvoda uvezenih u Sjevernu Koreju, te je ova zemlja zabranila uvoz svih kineskih proizvoda koji sadrže mlijeko.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: