Tvrdnje CNN-a
50

Melania Trump jasno odbila pozvati demonstrante na mir tokom nereda na Capitolu 6. januara

V. K.
Melania Trump (Foto: EPA-EFE)
Melania Trump (Foto: EPA-EFE)
Bivša prva dama Bijele kuće Melania Trump odbila je tokom nereda 6. januara na Capitol Hillu pozvati demonstrante na mirne i nenasilne proteste saopćili su CNN-u izvori upoznati s dešavanjima tokom januarskih nereda.

Kako prenosi CNN, Trumpova pomoćnica Stephanie Grisham poslala je 6. januara poruku Melaniji Trump gdje ju je pitala "Da li želi napisati na Twitteru komentar gdje bi navela kako su mirni protesti pravo svakog Amerikanca te da nema mjesta za bezakonje i nasilje".

Iako su očekivali potvrdan odgovor, CNN-ovi izvori navode kako je Melania kratko odgovorila s "Ne".

CNN je još u januaru izvijestio da je Melania Trump boravila u Bijeloj kući tokom demonstracija te da se nije pretjerano osvrtala na dešavanja ispred Capitol Hilla koje su prouzrokovale pristalice politike njenog muža Donalda Trumpa.

Stephanie Grisham (Foto: EPA-EFE)
Stephanie Grisham (Foto: EPA-EFE)

Povodom tvrdnji Stephanie Grisham koje će također biti objavljene u njenoj knjizi, Trump je izdao saopćenje za javnost u kojem je tvrdnje Grisham ocijenio kao lažne.

"Namjera koja stoji iza ove knjige je očigleda. To je pokušaj da se iskupi za loš rad koji je obavljala tokom funkcije sekretara za štampu, propale lične odnose i neprofesionalno ponašanje dok je bila član administracije. Na ovaj način, Grisham nastoji steći relevantnost i uzeti novac na račun imena Melanije Trump", napisao je bivši predsjednik SAD-a Donald Trump.

Knjiga Stephanie Grisham u kojoj će biti objavljeni detalji rada s Donaldom Trumpom u Bijeloj kući trebala bi se naći u prodaji 5. oktobra.

Grisham je bila vjerni član Trumpove administracije sve do 6. januara 2021. godine i nereda na Capitol Hillu kada je podnijela ostavku na funkciju sekretara za štampu zbog neslaganja s razmišljanjima Donalda Trumpa kada je riječ o demonstracijama koje su u prvom mjesecu 2021. godine zahvatile Sjedinjene Američke Države.